top of page
20210323_102716.jpg

LEVENDE NORSK VIN

Hellige Olav Kloster vin evig konge marias ampelos norsk naturvin
Hellige Olav Kloster vin evig konge marias ampelos norsk naturvin
Hellige Olav Kloster vin evig konge marias ampelos norsk naturvin

Våre viner er levende og autentiske, hvor mikroorganismer inne i druen (dvs. enzymene), på druen (dvs. gjærkolonier på skallet) og rundt druene (dvs. bakterier i luften) fortsetter å leve og utvikle seg i flasken i årevis, samt i karaffelen eller glasset i timesvis.

​

Tre nødvendigheter må til for å produsere slik vin. Druene må vokse uten bruk av kunstige kjemikalier som dreper mikroorganismer og fjerner kvantiteten av vitaminer, mineraler og enzymer i stor grad. Den andre nødvendigheten er komplett naturlig fermentering. Uten noe bruk av laboratorie-bestemte gjær eller substanser (tanniner, syrer, eggehvite, smaker etc.). Den tredje nødvendigheten er å ikke bruke preparater (sulfitt som dreper alt organisk i flasken) mens fermentering og modningsprosessen foregår. Vår ønolog bruker sine tre egne know-how for å være i stand til å produsere levende vin i Norge.

​

​

Til og med under vekst og rett etter plukking, gis druene muligheten til å vokse og modne sunt med en optimal mengde vitaminer, mineraler og enzymer, samt mikroorganismer på dets skall. Vi bruker ingen kunstige kjemikalier som kan hemme tilstedeværelsen av vitaminer, enzymer og spontanfermenteringen. På grunn av dette holder druene høyeste kvalitet mulig, den er ikke steril og kan suksessfullt transporteres til Norge. Den andre viktige faktoren er transporttiden og de første dagene ved ankomst i Norge. Ved dette øyeblikk må druene ankomme uten noen dårlige mikroorganismer som kan påvirke fermenteringsprosessen. Ved ankomst i Valldal vil druene øyeblikkelig begynne å skape nye kolonier av mikroorganismer fra det lokale fjordlandskapet, noe som er helt avgjørende for spontanfermenteringen. Den tredje know-how er den naturlige kald-fermentering.

​

​

Fjordens mikroorganismer er meget godt egnet for ren fermentering. Vinprodusenter fra Sør-Europa sliter med dårlige patogener, på grunn av dette er det kun 0.01% av alle vinprodusenter som lager levende vin. Norge har en ren natur, nesten helt uten patogenetiske mikroorganismer slik at fermentering kan foregå helt ren uten noe kjemisk bruk. På grunn av global oppvarming vil det bli vanskeligere og vanskeligere å produsere levende vin i Sør-Europa. I følge oss vil Skandinavia bli den beste arenaen for produsering av levende vin i fremtiden. Etterspørselen av levende vin er i kraftig økning siden klienter ønsker å drikke et autentisk produkt, i takt med naturlige prosesser og ikke skadet av kjemikalier og andre kunstige tilsetninger.

bottom of page